2013. január 5., szombat

Dolomit-Med

A DOLOMIT-MED Egészségügyi Kft.

Visszérgyógyítás, teniszkönyök panaszok gyógyítása


Bejelentkezés:

06-1/388-9406

06-1/388-6077

Hétfőtől -Péntekig 8.00-16.00 órig
Budapest III. ker. Kolosy tér 1/b
Dolomit- Med Egészségügyi Kft.
Milyen panasszal (betegséggel) foglalkozunk?

Visszér
A visszér, azaz az alsó végtag vénás ereinek kitágulása igen sűrűn előforduló probléma. Kialakulása elsősorban öröklött, másodsorban pedig a más tényezők hatására keletkezik (mozgáshiány, fogamzásgátló tabletták, várandósság alatt, egyes betegségek kísérő tünete lehet).
A visszér nem csak szépészeti probléma, sajnos komoly szövődményekkel jár, ha elhanyagoljuk kezelését, fontos tehát idejében felismerni és megfelelően kezelni.

Teniszkönyök

Teniszkönyök túlterheléses, a fokozott igénybevételéből eredő íngyulladás, és az izmok tapadási helyén lassan kialakuló csonthártyagyulladás (epikondilitisz). Neve onnan ered, hogy a rendszeresen teniszezők 45 %-ánál sportpályafutása során legalább egyszer kialakul, ám nemcsak teniszezés, hanem bármilyen más sport vagy fizikai megerőltetés (ásás, emelés, zongorázás, nehéz fizikai munka) következtében kialakulhat. Betegség lényege a kötőszövetek gyulladása a könyöktájékon. Teniszkönyök esetében a gyulladás főként azokat az inakat érinti, amelyek kiegyenesítik (feszítik) a csuklót és az ujjakat.
A teniszkönyök első tünete a fogásra, megfeszítésre történő fájdalom az alkar külső oldalán. A könyök külső oldala nyomásérzékeny lehet, megduzzadhat, az ízületi mozgások korlátozottak. Ez a fájdalom adott estben lesugározhat az alkarba, az ujjakba, adott esetben pedig akár a vállba is. Gyakori velejárója az izomgyengeség, amelynek következtében a beteg gyakran ejt le tárgyakat.

A lábszárfekély
A lábszárfekély (Ulcus cruris) a visszér betegségek végstádiuma, amikor olyan nemgyógyuló seb alakul ki a láb bőrén, amelynél már több mint hat hete fennáll a bőr körülírt hiánya. A lábszárfekély kialakulásának hátterében mintegy 70 százalékban áll visszeres keringési zavar, a fennmaradó 30 százalékot verőeres szűkület, cukorbetegség, beidegzési zavar, speciális bőrbetegségek, súlyos ízületi panaszok, daganatok okozzák. Ezen kiváltó okok többnyire kombináltan vannak jelen.

A seprűvéna
A seprűvénák kialakulása és láthatóvá válása nagyrészt genetikai, alkati hajlamtól függ, valamint elősegítheti néhány fizikai tényező is. A bőr vastagsága, a bőr alatti zsírszövet állaga, a hormonháztartás, a fogamzásgátlók szedése, a keringési problémák, a hízás, a rendszeres gyantázás mind-mind erősítik a hajszálér-tágulatok megjelenését.

Lúdtalp
A láb három fő támaszkodási ponton ér le a talajra: a nagylábujj „bütykénél”, a kisujj mögött; a külső talpszélen, valamint a sarokcsont végénél. A két külső támaszkodási pont között feszül a haránt boltozat, a két elülső és a hátsó támaszkodási pont között pedig a hosszanti boltozat íve. Ha ezek a boltozatok – egyenként vagy együttesen - lelapulnak, romlik a láb keringése, a mozgás rugalmassága, izomegyensúly zavarok keletkeznek.

  • lábduzzanat,
  • benőtt köröm,
  • ízületi panaszok,
  • ortopédiai problémák,
  • sarkantyú,
  • kézproblémák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése