2012. szeptember 12., szerda

A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásról

A Dolomit-Med Egészségügyi Szolgáltató Bt. 1995 óta biztosítja a foglalkozás-egészségügyi szolgálatot a megrendelők legnagyobb megelégedésére. A foglalkozás-egészségügyi szolgálat vezetője dr. Fogl Magdolna, aki belgyógyászat, tüdőgyógyászat, foglalkozás - egészségügyi és háziorvostani szakvizsgával rendelkezik. A vezetőorvoson kívül hat orvos (szakorvos, szakvizsgára készülők) teszi biztonságossá a napi folyamatos ellátást.


Rendelőink kényelmi és szakmai szempontból minden igényt kielégítenek. (Légkondicionált 20 férőhelyes váró, korszerű nővérpult, központi számítógép, digitális adatrögzítő és kezelőrendszer, mobil kommunikációs eszközök)
Négy rendelőben - melyek szintén légkondicionáltak - több alapszakmában végezzük tevékenységünket (belgyógyászat, tüdőgyógyászat, gyermekgyógyászat, sebészet, angiológia - a vénás betegségek injekciós kezelése-, fül-orr-gégészet, nőgyógyászat, urológia, endokrinológia, akupunktúra, ortopédia, bőrgyógyászat, psychiatria, fogászat)
A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatások előírt díjáért a kötelező vizsgálati protokollon kívül rutinszerűen műszeres és laboratóriumi vizsgálatokat is végzünk.
A kiegészítő vizsgálatokkal nem csak a munkaalkalmasság kérdésében tudunk állást foglalni, hanem igény szerint elvégezzük a dolgozók egészségügyi és pszichés állapotának teljeskörű felmérését.
Rendelőink mindegyike rendelkezik az ÁNTSZ által előírt alapfelszereléssel, valamint laboratóriumi eszközökkel.
Hálózatba kötött számítógépekkel segítjük az adminisztratív munkát, így a minőségi kontroll biztosított.
A Dolomit-Med Egészségügyi Szolgáltató Bt. a foglalkozás-egészségügyi ellátás területén az alábbi megrendelői igényeket tudja kielégíteni:
  • munkaköri alkalmassági vizsgálatok elvégzése
  • foglalkozási megbetegedések, fokozott expozíciós esetek kivizsgálása
  • a munkavégzés és a munkakörnyezet egészségkárosító hatásainak, kockázatainak vizsgálata
  • egyéni védőeszközökkel kapcsolatos tanácsadás
  • munkavállalók munkakörülményeivel kapcsolatos felvilágosítás
  • számítógépes munkahelyek véleményezése
  • közreműködés a munkahelyi veszélyforrások feltárásában
  • közreműködés a foglalkozás-egészségügyi, fiziológiai, ergonómiai, higiénés feladatok megoldásában
  • az elsősegélynyújtásban és a sürgős orvosi ellátásban való közreműködés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése